State of the Bay: Past, Present and Future - Revisited Thursday, October 20th Presentation Schedule

	8:00 am – 9 am	Meet and greet
	0.00	Light breakfast
	9:00 am – 9:20 am	Welcome
		Karen Gould- President, Brooklyn College
		Angela Licata- DEP Commissioner
		Linda Canzanelli- NPS General Superintendent
		Lane Smith- New York Sea Grant Research Program Coordinator
	9:20 am – 9:25 am	Steve Zahn, DEC topic
	(5 min)	
Keynote	9:25 am – 10:00 am	Denise Reed- Keynote speaker
	(35 min)	
Environmental History	10:00 am -10:20 am	Eric Sanderson, author Manahatta & Wilkea
	(20 min)	
	10:20 am – 10:30 am	BREAK- 10 minutes
Bathymetry	10:30 am – 10:50 am (20 min)	Roger Flood, bathymetry
Water Quality	10:50 am – 11:10 am	Raymond Sambrotto, Seasonal change in nutrient limitation of
·	(20 min)	biological production in Jamaica Bay and its potential use for improved
		management
	11:10 am - 11:55 am	DEP Pilots in Jamaica Bay:
	(45 min)	Chris Pickerell – Eelgrass pilot update
		Gregg Rivara – Oyster pilot update
		Peter May – Algal Turf Scrubber update
	11:55 pm -12:45 pm	LUNCH- 50 minutes
Water Quality (cont.')	12:45 pm – 1:05 pm	Josh Cheng, green infrastructure pilots within JB
Tate. Quanty (cont.)	(20 min)	
	1:05 pm -1:25 pm	Chester Zarnoch, oyster restoration and its effects on nitrogen in JB
	(20 min)	
	1:25 pm – 1:45 pm	Jim Fitzpatrick, oyster larvae sediment model
	(20 min)	
	1:45 pm – 2:05 pm	Brett Branco, data coordination in the bay between stakeholders
	(20 min)	
	2:05 pm – 2:15 pm	BREAK- 10 minutes
Marsh Restoration	2:15 pm – 2:45 pm	Peter Weppler or Melissa Alvarez, USACE actions in the bay
	(30 min)	
	2:45 pm – 3:20 pm	Patti Rafferty and Don Cahoon, marsh monitoring results and SETs
	(35 min)	
	3:20 pm – 3:40 pm	Chris Small, remote sensing/phenology
	(20 min)	
Hydrodynamics	3:40 pm - 4:00 pm	Larry Swanson, mean tidal range
	(20 min)	
Summary	4:00 pm – 4:30 pm	Wrap-up and summary by Mary Foley
	(30min)	
	• •	









